Karlskogafesten, Latte på balkongen = YEAH

Jojjo, igår kväll var det Karlskoga festen! Jag och sambo hade noll koll och körde genom centrum bara för skojs skull. Då ser vi att hela Karlskoga samlats i en av de få oanvända parkerna mitt i centrum. "Que?" Jo, då hade tydligen Karlskoga Kommun anordnat en minifestival alldeles kostnadsfritt för stadsborna, shittans va bra gjort. Tack Karlskoga. Jag och sambo som varit borta hur länge som helst (känns det som) visste inget och blev glatt överraskade när vi såg hur trevligt och gemytligt det var. Folk hade med sig picnick korgar och självklart solstolar. Artister som var var Värmlandspöjkarna, Emilia, Sten och Stanley, nån trollkarl o nån mer...

Riktit fint av kommunen - mer sånt i denna lilla stad, så vi får träffas och umgås. Annars e Karlskoga en sådan stad där var och en sköter sina business hemma =)

Happ och i morse var det varmt ute. O då måste detta utnyttjas =) Det blev en fejkad latte med havregrynsgröt på balkis =) Med fejkad latte menar jag med vanligt bryggkaffe - inte espresso. Haha, men de funkade bra. Har iofs en latteapparat, men vet ju inte hur de funkar!

Nu ska jag spise grillat , men färskpotatisarna e segkokade...
Kram

Back in business!

Ja, i måndags natt kom jag hem! Har ju som ni sett inte skrivit på senaste tiden. detta beror på att jag först varit och tävlat på junior EM i staden Sofia, huvudstad till Bulgarien. Tävlingen gick helt ok, men inte över förväntan. Blev fyra silver, ett i knäböj,. bänkpress, marklyft och totalt. Blev också ett svenskt rekord i knäböj! Resultaten blev 170kg (knäböj), 95 kg (bänkpress och 160 kg (marklyft), sammanlagt 425 kg. Det var en tjeckisk tjej vid namn Pavla Kladivova som slog mig denna gång.

Ändå är jag nöjd. Fick matförgiftningen kvällen dagen efter tävlingen vilket måste betyda att jag haft det när jag tävlat då man räknar med en incubationstid på 1-2 dygn... Så kanske det som förklarar att det inte gick riktigt så bra som jag hoppats. Men jag fick i alla fall en biljett till junior VM som går i franska staden Toulon den 5 september. Så nu har träningen återigen börjat på allvar, och nu följer fyra veckor med tunga tre set med treor utan utrustning i samtliga grenar! Skönt, att vara tillbaka, men det har också varit otroligt skönt med lite ledigt.

Efter JEM hann jag hem till staden Karlskoga och min lägenhet och sambo för att vila en natt, sedan for jag och sambo till staden Hammerfest och byn Repparfjord för att avverka en veckas semester hos sambons otroligt trevliga släkt (farmor Kitty  och farfar Bay). Otroligt roligt att få träffa så snälla och fina släktingar som han har, kunde jag inte tro att någon var så givmild och förstående. Kanske för att min släkt på fars sida är som den är... Nog om det!

I alla fall så hann vi med att fiska i fjorden, få tre dagars sol och 20 grader varmt, fira midsommar (heter sankt Hans i Norge och firas där på lördagen), ålka till Norges nodligaste plats; Nordkapp, äta otroligt god mat, hälsa på sambos mormor och morfar, ta en tur upp på fjället, en cykeltur på 2,5 mil ca, shoppa i Hamemrfest m.m. Som sagt har haft det så skönt och bra.

Men nu, hemma igen och börjat jobbet. och träningen. Alltid skönt att komma tillbaka efter lite ledighet, men jag har träningsverk som heter duga... Men det får man räkna med när man ätit upp sig tre kilo på en vecka och inte tränat någonting på en och en halv cirka!!!

Ha det gott i sommarsverige, glöm inte att massäta jordgubbar och grillat!
KRAM

Sommar!

Riktigt skönt med denna efterlängtade värme!
Har idag bokat flygbiljetter till Prag! Det ska bli himla roligt att få träffa alla gamla vänner från Australien igen! - I samband med att en av tjejerna skall gifta sig (!).

Men, idag håller jag på o plocka och packa inför JEM, åker på måndag morgon. Börjar bli nervös i kroppen då sista träningspasset inte gick som det skulle. Det är jobbigt. Men det ska väl inte gå som allra bäst på genrepet brukar man ju säga...

Ha dä på badä

Mitt hem är ett stort kaos

Ja det kan man lugnt säga. Shit, de e sååå stökigt. Man kommer inte ens fram. Och varför har det blivit på detta vis? Jo, för att jag har omstrukturwerat kökshyllorna. Men uss så jobbigt de är. Jaja, de blir alltid väl i slutändan, men endå må man gnälla lite... =)

O snackar ni att man får en sådan ångest i sommarsverige. Det är såna här varma, soliga dagar som jag bara ööönskar att jag var arbets- och hobbylös... De skulle vara underbart att få njuta av detta, men icke sa farbror nicke. Jag jobbar o sliter o tränar o allt va de nu e. Men, jag gick upp huur tidigt som helst i morse för o få i alla fall en syn av solen. För de får man inte på jobbet... Som jag brukar säga till mina arbetskamrater - Jag måste börja röka så jag också får gå ut med jämna mellanrum!

Eller så får jag hitta på någon annan bra ursäkt. Men på tal om jobb, Skojjaru att de va sååå mycket folk i går. Snacka om att folk köper studfentpresenter - såå mycket! Helt otroligt. Vi sålde fasikkens mer än vid jul. De är helöt sjukt. Men kul och bra så klart. Roligt att se så mycket folk på stan!

Nej nu måste jag ta vara på de lediga minuter jag har. Ha de gott
KRAM

Nationaldagen?!

Happ idag fivck jag höra att det är olagligt i Sverige att sjunga nationalsången, för att det anses som nazism???!!! Hallå? va ed e frågan om. Får man inte vara trogen sitt land längre? I alla andra länder verkar det helt ok men inte i Sverige, nee de e nazistiskt. Något mer som försvunnit e gudstjänster och avslutningar i kyrkan nu mer, nehe, ingen tradition till bvåra barn,. för det är ju också nazistiskt och diskriminering för icke-svenskar.. Shit. När jag bodde i Australien var det då ingen som brydde sig om vad jag tyckte och tänkte om deras helger osv...

Jaja, nu blev det en hel del rader negativt.. >Men shit, jag blev hur less som helst.. Jag säger som alla andra svenskar - sååå typiskt!!!

Men, nu kommer alla goda nyheter. Idag har jag varit och tränat mitt allra sista knäböjpass inför JEM. WOW säger jag bara, känner mig urstark och laddad. Gick hur bra som helst - Måste tacka gudarna för det! Sedan har jag grejjat hemma, har hunnit med att renovera lite på min balkong... Och renovera ett städskåp som jag har i köket.. Hoppas atta llt blir bra i slutändan... Dock känner jag att jag e alldeles för stressad för att göra någonting riktigt bra. Allting blir baraa halvbra, lite synd. Men, vad gör man som stressad själ?

Nu till gårdagen. SHIT säger jag bara, jag trodde att någon lagt en riktig nitlott under min kudde alltså... Jag sLyckades på en sista minuten tid hos frissan, blev hur glad som helst, men skojjar du att de blev helöt åt shottaflejti.. Jo, då jag såg ut som en riktig gul, brun skunk när jag gick därifrån, o frissan han inte ens föna, o inte heller fick jag betala det pris jag blivit lovad, utan 160 (!) kr för mycket... Ledsen och besviken kom jag sent till jobbet på DUKA, men en en gång lyckades min underbara butikschef och min kollega att göra humöret bättre och lät mig gå tillbaka till frisören och fixa till detta hemska hår... Ojoj, vet inte hur tacksam man kan bli. Får hitta på nåt riktigt roligt till mina kamrater. Dock var det allra tråkigaste att jag förlorade 3 viktiga/välbehövliga arbetstimmar pga av detta nonsen.... Men, vad gör man inte, måste ju se fräsch ut... =)

Jaja, nu kan jag i alla fall släppa det dåliga kapitlet i mitt liv och jag har verkligen lärt mig något av det, vilket är det mest positiva, man lär sig verkligen någonting varje dag, det är helt sant...

Som vanligt har jag skrivit tills fingrarna blöder.. Men de e sååå skönt o skriva av sig.. Nu måste jag hinna med och lapa nån minut i solen, innan de blir kväll och dags att gå till jobbet...

Ha de himlans underbart alla ! Kram Lucia

Kanothajk

Hej!
Nu har jag återigen varit dålig på att skriva - anledning = MYCKET att göra... Ska bättra mig, SKA!!!
Jo, jag har varit iväg med min universitetsklass på kanothajk i tre dagar (tisdag till torsdag) i Hällefors längs med svartån. Det var hur roligt som helst. Jag njöt hela tiden. Trots det dåliga vädret var det otroligt roligt att bara vara ute i naturen och ha det skönt. Jag ska verkligen ta med mig detta när jag själkv börjar jobba som idrottslärare. Jag tror att eleverna verkligen kan gilla sådant. Är riktigt besviken över att jag ALDRIG fick göra sånt här när jag gick i skolan...


I alla fall att paddla kanot är en riktig UPPLEVELSE. Känslan av att vara i och nära naturen samt att flyta så nära vattnet är jättekul Och jag kom närmare många av mina klasskamrater än vad jag gjort på 1,5 år. ASllra bäst var när jag på onsdagskvällen fick hänga med en annan kanot ut och ficka med kastspö. Det började kvällna och jag som aldrig har kastat förut tyckte verkligen att det var himlans mysgt. Jag har varkligen blivit inne på att jag kan tänka mig att paddla en dag och övernatta någon gång i sommar! - UNDERBART som sagt...

Det var någon som nämnde att den var riktigt imponerad av att jag är så positiv trots alla omständigheter. Jag vet inte, jag tycker ofta att jag är negativ och gnällig och en riktig surbrud... Men kanske jag inte uppfattas som detta(?) Ja, vet inte men det värmde verkligen att höra det. Kanske jag inte är så tokig som jag kan tycka själv *haha*. I alla fall så har mmitt nya motto börjat. Att inte stressa trots att jag borde. Att vara positiv hela tiden (det som inte dödar är gott). Jag hoppas att jag kan hålla mig positiv.. Visst kan jag bli sur och sönderstressad många gånger. Och de som får märka eller ta emot skiten.. det är mamma och Daniel. Jag kan vara riktigt hgemsk och tråkig. Men, man måste ju kunna ta ut det dåliga på någon, eller ? Ska man hålla allt jobbigt och dåligt för sig själv? Jag tror iofs att man måste prata om det och agera ut det, annars mår man säkert sämre. Vad vet jag.. Jaaaa, ska i alla fall försöka vara positiv så långt "lagret" räcker som företagen brukar säga.

Har haft det ganska körigt senaste dagarna, träningsplaneringen har varit i kaos och jag har fått jobba trots jag trodde jag var ledig. Inte ska jag klaga, inte alls, men jag var endå mberedd på att vara ledig och hade planerat en hel del grejor och så blev det inte som jag tänkt, det är alltid jobbigt...

Men jag är otroligt glad att jag har en sådan underbar chef på DUKA som låter mig jobba och tjäna pengar. Hon är guld!

På tal om träning. SHIT va bra det går just nu (peppar, peppar) men jag känner mig riktigt stark och stabil och teknikkunnig. Det är skönt att ha såna fina träningpass i ryggraden nu inför EM det är ju trots allt bara en och en halv vecka kvar, dvs INGENTING!!! Längtar i massor. Tror det kommer gå bra, dock vet man ju aldrig...

Jaja, nu är det säkert ingen som läser längre. Men jag har i alla fall fått skriva av mig

Ha det så gott alla vänner och NJUT atv att värmen kommit tillbaka!!!

RSS 2.0