Styrkelyft DM i all ära!

Jaha, idag fick man kämpa lite för att bli bäst på poäng! Kul, det är så det ska vara stentuff konkurrens gör bättre prestationer...

Jag lyfte i klass 75 kilo idag, skönt att än en gång slippa tänka på mat o vikt o allt tjafs. Gick in på 160 kg i knäböj, det såg bra ut och gick på 170 kilo i andralyftet. Även det var bra och jag tänkte att jag skulle göra ett personbästa från klass 67,5 med 172,5 kilo, men det blev lite för tufft denna gång. I bänkpressen fick jag tyvärr lite problem med tekniken, tröjan satt hårt (pga tvättning dagarna innan) och jag fick kämpa med stången för att över huvud taget få den i rätt bana. Men, det blev ingångsvikten 100 kilo. Det vbar ett försök på 106 kilo som är svenskt juniorrekord i klass 75, men det var inte min bänkdag idag, får ta det nästa gång. I marklyft gick jag in lätt och säkert på 150 kg för att säkra min nummer ett placering på rankingen i klass 75. Det gick bra och det gick också bra med andra försöket på 160 kg. För att nu kunna vinna damklassen på poäng krävdes av mig endast 162,5 kilo som även det gick upp. Sammanlagt blev det 432,5 kilo och därmed 7,5 kilo ifrån persopnliga rekordet 440 kilo. Inte helt missnöjd faktiskt, men jag skulle gäääärna vilja ha ett personliogt rekord idag, men det får bli nästa gång - inte sant? Bara att bryta ihop och komma igen. Nu återstår tuff bänkträning i exakt fyra veckor inför kommande Bänkpress SM den 25 november i Nässjö! På återseende

MVH Lucia

DM i styrkelyft

Jahapp, då var det dags för årets sista officiella styrkelyftstävling. Den går i Hallsberg nu i helgen och jag ska tävla imorgon bitti, är en hel del nervös, men hoppas att det släpper, nervös för att jag inte riktigt vet hur formen är. Så, jag får basra tävla efter att göra mitt bästa. Hade en mycket fin formtopp på Bänkpress DM för två veckor sedan, kanske håller den i sig, kanske inte.

Känner i alla fall väldigt mycket av att det har blivit höst o mörkt ute. Brukar bli himla trött o hängig på höstem och det är jag nu mer.

Försöker skriva ihop ett PM om friluftsliv samtidigt som jag jobbar o tränar och just nu tar det emot, väldigt mycket... Men, som jag brukar säga är det bara att bita ihop - hårt...
Ha de himla fint o håll tummarna för mig imorgon förmiddag.

Kram CIA

Mamma flyttar

Jojjkomensan, denna vecka och helg har det varit full faderullan hos mami. Hon har nämligen flyttat till en mindre bostad här i stan. Och skojjar du att hon har mycket grejer!!! Mycket har fått kastats och skänkts bort, men inte minst har det fått lyftas och packas i massor - mycket jobb men nu är det äntligen klart =)

I helgen har jag ocksp varit och stöttat simmarna på en hemmatävling - Alfred Nobel cup som var hur bra som helst, många personliga rekord och en utomordentligt bra arrangerad tävling - jag blir otroligt stolt över att vara huvudtränare i en förening som faktiskt fungerar så bra! Visst går det emot i många fall vad gäller en del arbetsuppgifter men det är just när det är tävling och träning som man förstår varför man offrar så mycket tid=) - för att det är så kul så klart!

I övrigt har det inte hunnits med så mycket mer - jo så klart en halv kladdkaka smed gräddglass slank ner så här på söndagskvällen och jag kan inte sluta gräma mig över hur jag ska orka förbränna denna inom snar framtid!!!

Ha de gött

Rösta på mig!

Hej alla!
Var inne och surfade runt lite hos olika tidningar på nätet! Och vad hittade jag? Jo - en omröstning om vem som har coolaste idrottsnamnet, och med på listan var JAG!!! Hur häftigt som helst, så om ni nu tycker att jag har coolaste namnet (eller hur?!) så gå in och rösta på mig på denna adress:

http://www.na.se/artikel.asp?intId=1233421&strMeddelande=1

MVH Lucia

Besviken

Först måste jag vara negativ och tråkig och tala om att denna kväll inte blev den bästa. Har suttit och mailat till en hel del kolleger på arbetet efter att jag fått veta att jag är byråkratisk och en dålig chef, mycket ledsamt då jag ser det hela som ett blandat missförstånd och blandat med lite tid. Kanske passar jag inte detta yrke som jag brunnit så mycket för och haft så nära hjärtat - jag kanske inte lade ner så mycket tid på det som jag borde gjort - kanske finns det någon annan som kan göra jobbet bättre - mycket ledsamt. Jag vet inte alls, jag har tappat lusten helt för tillfället. Kanske kommer den tillbaka men jag betvivlar - känner mig ganska nedtryckt just nu - delvis är det mitt fel så jag kan inte klandra någon annan men det gör mig endå väldigt lesen då jag kämpat hårt för denna arbetsuppgift - jajja, det är väl bara som Elofsson sa när tysken slog han; "det är bara att bryta ihop och komma igen".

Till det som är positivt, men som känns rätt lumpet i all besvikelse: träningen gick super idag, två träningspers och bra känsla i kroppen, grymt!
Ha de bra alla som slipper känna sig otillräckliga
Kram Lucia

Shcheisse

Hej på dej!!!

Nu så har jag varit ute i svängarna igen! Har varit iväg till Järnboas och ridit islandshästar... Det var gryyyymt! Så klart blev jag alldeles för stursk, ville rida fortare och lyckades så klart att ramla av hästen.. Hehe, typiskt mig. Kompisarna skrattade och nu mer är jag skyldig min friluftslivskurs en tårta... *suck*

Sedan har jag även varit iväg på en skogsövernattning med klättring och grottkrypning som inslagsaktiviteter. Även detta var underbart och jag har kommit på att man kan göra sååå mycket med sitt liv. Ut i naturen alla innesittare! Boka in nåt kul arrangemang och hitta på nåt =) Det blev en natt under bar himmel, grymt - men jag som är så frusen vaknade några gånger av kalla fötter, men de va lugnt, stjärnklart och alldlees tyst i skogen så gött.

Att klättra var toppen så mycket adrenalin på en gång - superskoj, jag kom upp till toppen på ett ställe vilket jag är mycket stolt över! Grottkrypningen var också häftig. Det var trångt och äckligt med spindlar 5 cm i diameter, men jag grejjade det, fick lite panik där nere, men de släppte!

Sen har det varit mycket tuff träning ett tag, i fredags gjorde jag en tenta om styrketräning och dess effekter, mycket intressant - jag vill verkligen läsa mer fysiologi och cellkunskap om det finns tid =) Tentan var enkel och nu är det nya tag emot idrottspsykologi och idrottsskador - men först en friluftsdag med en årskurs 4a och ett PM i friluftsliv.

I lördags hände det grejer, det var dags för årets Bänk DM - det gick lååångt över förväntan, jag gick mitt första försök på svenskt rekord i damjuniorklassen 75 kg (101 KG på stången) och klarade det! Det var grymt, i andra försöket lyfte jag 105 kg som också det var gopdkänt, väl in på tredje försöket och klarade 107,5 kg!!! Helt otroligt, nog för att jag visste att jag var i form, men inte i sådan form!!! Superroligt!

Så nu är det nya tag mot Styrkelyft DM som går i hallsberg sista helgen i oktober och årets säsong avslutas med bänkpress DM i Nässjö i slutet av November!!!

Ha de gotteligottans
Kram

Ny vecka

Jaha. Helgen blev ju riktigt kanoners. Lördagen blev en underbart lång dag med en liten förd till Karlstad - Bergvik. Jag och Daniel började på nybyggda IKEA som var GIGANTISK!!! Hittade som vanligt bara massa småsaker för den gamla vanliga struntsumman 1500 kr. Det är konstigt, Alla jag pratat med som varit på IKEA och som inte skall handla någonting, handlar ofta just runt denna summa - skumt, det måste vara något marknadstrick som de har!

Sedan blev det Bergvik köpcenter med lite smått och gott för pengarna. Bästa köpet för dagen var i alla fall stavmixern,. nu har jag druckit smoothie tre morgnar i rad - muuuums!!!

Efter en lååång dag på Bergvik for vi hem igen för att fira lillebror som fyllde stora 17 år! Han fick sig en fotpall som han kan ha när han flyttar till en gillestuga på mmamas nya gård =) Självklart fick vi gotteligott såsom smörgåstårta och prinsesstårta - I LIKE!

Sen var det dags för att ta sig hem och umgås lite med kissemissen som härmed har fått byta namn pga att vi SETT att det inte är en hon =) - så nu är det PUSSE som är namnet, lite mer passande till en hankatt kanske, men det är fortfarande supersvårt att säga han istället för hon..hehe...

Sen blev det söndag. En hel del förberedelser var på G för att få besök av moster med familj på middag - det blev nog en succe skulle jag vilja säga, alla åt och blev mätta, det var en kycklinggryta med pasta och som dessert lite kladdkaka med gräddglass. Ja, livet är gott - hela tiden numer!

Sen var det dags för Daniel och mig att göra våran veckliga söndagspromenad. Denna gång bar det av emot Degerfors längs med Degerforsvägen i skogen. Det var lite småregn, men som jag skrev i fredags så är verkligen regnet helt underbart - och hösten inte minst! - Usch vad positiv jag blivit, men det känns faktiskt rätt så härligt i magtrakten just nu =)

Sååå, idag har det varit Jobb på DUKA och träning. Riktigt Lyx med ett stenhårt böjpass på kvällen. Det gick grymt bra idag och jag börjar känna att formen är på gång - skönt. Knappt två veckor kvar till Bänk DM och jag slår personliga rekord i bänk på träning i alla fall - ett gott tecken kan tyckas men man vet aldrig!

Nej. det är så dags att sova imorgon skall jag jobba med simmarna klockan sex, gäller att vara lite allert på kanten i alla fall =)

Kramelikram

RSS 2.0