Gah...!

Så, EM närmar sig med stormsteg. Träningen HAR gått bra, men kanske inte så bra som en optimist vill... Har haft en del PB träningar, men nu sista veckan har det varit bra, men inte perfekt, stressen ökar och känns som jag bara vill få det gjort nu. Har gjort mitt sista knäböj och marklyftspass, bara bänklen kvar på fredag. Sen lite lätta lyft på måndag så ska jag vara fit for fight.

Men, min hjärna är också fylld av denna magisteruppsats. Herre min granne vad det ska vara svårt att få en bra logik i diskussionen. På grund av EM och en resa till Milano, ska jag vara klar på ca 2,5 veckor. Egentligen inget problem, men ja, som alltid är man nervös och vill få det bra.

Bara att jobba på. När det blir tråkigt att skriva tvättar jag dräkter och diskar... haha

Ha de gott


Underbar massage!!

Jisses amalia vilken bra massör jag har hittat. Hittade honom i och för sig för nästan 9 år sedan, och han blir bara bättre och bättre. Man får ju liksom inte vara dum när man köper en portabel massagsäng till han i födelsedagspresent. Men gissar att han kommer börja ta betalt nu när han vet att han är grym =)

Aja, denna vecka bara flyger förbi, det är som att gudarna vill mobaas bara för att det är EM nästa vecka. På sätt och vis är det skönt i och med att jag vill få ut all power NU... Men det får vänta, Jag tvlar på torsdag förmiddag nästa vecka, det ska bli göttans. Så till er som läser och tycker att det är inte allt för långt till Köping, ta er dit nästa torsdag, klockan 11.00 är det tävlingsstart!!!

Annars, ja, två tunga träningspass kvar, eller tjaa, tunga och tunga, men i alla fall ingångsvikter skall dras, lätt, korrekt och snyggt =)

Får se om det blir reality, marken är i alla fall klar, och markdräkten ligger i tvätten redan. Brukar tvätta allt samtidigt, men kunde inte hejda mig och vill packa väskan allt eftersom =)

Ha en fin dag, själv siter jag och väntar på att balkongen skall bli tillräckligt varm för uppsatsskrivning.




Kram

En helg i styrkelyftets tecken

Denna helg har fyllts med styrkelyft och en söndag med slappande...

Först så rundades veckan av med tunga knäböj (ja, verkligen...) och ett besök av kära moster med familj =) Det blev god mat och trevligt sällskap till sent på kvällen. Lördagen befann sig i Örebro, där det var Sunelyftet, dvs. serieomgång 2. Ja, ojj så Västra AK presterade, många poäng till laget blev det och en lång heldga med mycket coachande. Det var roligt och mycket bra för den mentala uppladdningen inför EM att vara på plats!

Söndagen, ja inte mycket att säga om den mer än att tiden typ stått stilla. Jag har varit hos mamma och umgåts de sista minutrarna med moster och familj som skulle fara söderut på eftermiddagen, tagit en titt på nya ICA MAxi i Karlskoga, och slutligen fastnat här, på das internet, och fifflat lit emed en ny träningsdagbok. Ja, inte mer än så, nu ska jag bädda ner mig och sura för det tråkiga söndagsvädret som lurades med strålande sol i morse och sedna övergick till fasligt kallt och grått nu på eftermiddagen. Surandet placeras i söngen med en film.

Ha de gott


Daniels Happy Birthday!!

Idag är det Daniels födelsedag, grattis grattis. För att vara lite snäll och rar (som jag för övrigt aldrig annars är)  denna vecka hade jag planerat en liten överraskning = Prinsessbakelser!!. Dessa skulle han få ta med och bjuda de andra arbetskamraterna på efter jobbet. Men, det blev en stor besvikelse när jag efter att allt är klart och fint upplagt i kylen, får veta att näää, det är ingen ide att ta hit sånt där, vi har redan massa i fikarummet.

Så, ja, där står de nu i kylen och blir gamla och snuskiga, för som ni vet, grädde håller inte länge, och när den nu väl har blivit spritsad på samtliga rulltårtebitar, ja, då finns de liksom no return sas.

Men, vi får hoppas att de kommer bättre till pass till lillebror, dock tror jag inte att han vill smälla i sig hela 14 stycken prinsessbakelser ensam... Men, i alla fall två =)


Aja, jag tror i alla fall att födelsedagspresenten är mer uppskattad! =)


En heldag med mastersuppsats

Idag har jag lagt all min energi på min mastersuppsats. Den börjar faktiskt ta sig. Och resultaten är mer än intressanta så här långt. Dock, har jag ju upptäckt en problematik. Som omfattar min deltagarantal, och mitt val av analyser, samt även komplexiteten av hela min studies upplägg... Gah...

Men, inget att göra åt, bara att bita tag i uppgiften och hoppas det reder ut sig längs med processen. Har i alla fall avklarat den allra svåraste av statistiska analyser så här lång, och kvar är endast roliga småkalkulationer... Inte så fantastiskt svårt. Men mer nervöst blir det när jag ska sända detta till professorn, och får feedback på arbetet... Kan bara tänka mig hur det kommer att låta, mmeeeen, I can do it =)

Annars inte så mycket mer intressant i lilla lussefias liv just nu. Träningen går bra, och EM närmar sig med stormsteg. Längtar mer än mycket och tycker det ska bli himla kul att få tävla igen!

Har förresten varit gräsänkling i helgen, inte mycket som märks av, det vill säga, inga råttor som dansat på borden, mest tyst och konsigt att sova ensam och inte ha någon att dela vardagen med... Men husband's back tonight!

Harä göttans, lägger in en bild på SPSS (statistikprogrammet jag använder) för insipration till er som funderar på att göra kvantitativ forskning, haha.



Ett försök att göra statistisk analys

Ja, oj oj... Igår var jag på ett mycket välbehövligt möte med min professor i OSlo. Det var intensivt, och intressant att diskutera mina resultat med en så duktig person inom forskning av motivation. Men, mycket fick ändras, och många aha-upplevelser om att uppsatsen var way too big...

Känns lite konstigt att göra analyserna idag. KOmmer inte riktigt till start. Är rädd att jag inte får ihop det och att det inte blir så bra som jag hoppats på...

Dagen i Oslo avslutades med en mycket god och trevlig middag på Akkers Brygga med min kära vän och "syster" Merete. Vi träffades då jag studerade på universitetet i Brisbane. Ett kärt återseende, och mycket att prata om och berätta!

Ja, ja, får försöka att få ihop mina resultat. Tiden rinner iväg!




Ha de gott

Nervös och fullkomligt överrumplad av min egen förmåga

Ja, nervositeten får stå för mötet med min handledare på Oslos Idrottshögskola imorgon. Har suttit och googlat på kluster analys för SPSS i förbannelse, och bläddrat i alla dessa statistikböcker jag lånat i Örebro. Visst, jag HAR blivit klokare, men shit, vet fortfarande inte hur det går till, och om det kommer att bli bra...

Överrumplandet får stå för utvecklingen jag just genomgår inom idrotten. Helt fantastiskt när man r i ett sådant flow. Men hinne rinte liksom stadga mig på de nya vikterna, innan de blir nya PR. Visst, det är inte att klaga, men urskum känsla - fast ojj, så skoj. Får hoppas att jag planerat och tränar rätt hela vägen till tävlingen. Jag vill ju få ut det jag kan!

Kram och godnatt på er.

Uppvaktning av Karlskoga Kommun

Under tisdagen den 6e april fick jag delta på Karlskoga Kommunfullmäktigemöte för att ta del av ett Idrottsstipendium, Karlskoga-medaljen och en fin bukett blommor för framgångsrika idrottsprestationer under året 2009. Det var mycket trevligt!! Och jag är mycket stolt över medaljen, det är inte var Karlskoga-bo som äger en sådan!!!


Seriöst plugg på balkongen!!

Jaaaa, så fantastiskt väder och vindstilla, vad mer kan man önska sig som student. Det betyder ju att man kan sitta ute och plugga!!!


Sitter och läser om hur man ska göra en kluster analys på ett urval, och jag förstår det egentligen inte helt, men tror att det kan gå med lite sån där envishet...

Ska göra mitt bästa, men känner att jag har rätt fint grepp om min uppsats, trots att jag inte fått något svar från handledaren...



Kram på er och ut och NJUT!!!

Ugnspannkaka och en trött Lucia

Ja, jag är seg, seg som en sömngångare. Vet inte varför men kanske är det all denna rumpesittning som gör att kroppen går på låg-energiförbrukning....

Aja, det går i alla fall framåt, men SAKTA.

Försöker att göra min uppsats lite mer levande genom att plocka in resultat från en intervju-uppgift vi genomförde i febriari i metodkursen. Tror att det blir ett trevligt inslag emellan all statistik och alla siffror. Men, svårt att få det att bli bra. Men, tänker så här. Jag skriver så gott jag kan och hoppas sen få lite råd och tips av mina handledare, om de har tid det vill säga.

Känner just nu att de som jag behöver inte har tid. Det är trist. Jag ligger riktigt bra i fas, men behöver handledning, och handledningen hör liksom inte av sig med tid/datum. Skumt, skumt.

Aja, no more I can do than bara jobba på med det lilla jag har så länge.

Jo, och med referens till ovanstående rubrik. För first time in life har jag blandat ihop en ugnspannkaka utan dess like, nu dags att åka till affärisen och köpa lite tilltugg och hoppas att ugnen gör sitt bästa för att färdigställa smeten!



Kram

Mycket svårstartad idag

Ja, det kan man lugnt säga. Har svårt att komma igång, har inte ens öppnat min uppsats, utan sitter och söker lediga jobb... och klickar runt på webben. Inte bra...

Är full med tankar om gårdagen som spenderades på Storfors Atletklubb. Är så imponerad av hur de själva byggt upp ett oerhört fint gym, och hur engagerade de nyckelpersonerna är i den klubben.

Önskar att man kunde göra något liknande i Karlskoga.
Som jag vet så finns ett behov av  ett större gym, och ett billigt gym för de som inte vill fjompa omkring i better bodies, och liknande och ett gym som inte fokuserar på det yttre, utan snarare på det inre och på välmående. Jag tror att det skulle funka i Karlskoga, dock är många bundna till sina dyra gymkort idag, och tänk om vi också kunde ha ett välfungerande snyggt gym som kostar kring tusenlappen, wow så häftigt =)

Näe, nu bör jag klicka fram min uppsats, and so I will do.

Ha de så gött

På fötter igen...

Ja, efter en exhausting påskhelg mentalt är jag back on track. Har äntligen fått kontakt med mina handledare och skall förhoppningsvis snart på handledning i Oslo. Har en del arbete som skall göras innan dess och ja, de är väl i princip bara at köra igång tankeverksamheten igen.

Träningen rullar på som den ska enligt planerna, och det är riktigt gött. Tråkigt bara att jag har fått 10 cm långa köttsår i ljumskarna efter min knä- och marklyftsdrät, men vill man få ut max är det bara att lida ut det onda. Och smärta är som jag hört bara vekheten som lämnar kroppen, så inget egentligen att lägga för mycket energi på =)

Ha de gott

Efter en dag i förbannelse

Ja, ny dag idag. Och påsk, och egentligen mycket skoj bokat! Först har jag faktiskt varit hemmfruduktig och grejat lite hemma, slagit in paket, diskat, dammsugit och strukit skjorta (!) Galet men sant. Katterna har jag låst ut på balkongen, och de är så glada att det äntligen är så pass varmt att de kan hänga där o koplla på bilar och grannar istället för att snurra runt i våra sänglakan =)

Nu snart skall vi iväg full bil och bombardera degerfors AK. Det får ju bli så när vår kommun inte vill hålla öppet åt oss som vill träna regelbundet och inte vara lediga massa dagar... För det vet vi ju, att det är inte bra så här i toppningsveckor!!!

Gårdagens pass förresten var helt sjukt. Sur och grinig och mycket sammanbiten skulle jag försöka mig på ett viktigt böjpass. Och det gick skit ända tills det blev tunga vikter, då gick det helt plötsligt bra! Gött!

Efter träning idag blir det påskmat hos mamsen, känns konstigt att inte ha med Daniel så här på påsken, men jag hoppas han har det bra borta.

Sen blir det kväll, och då får jag träffa alla mina goa tjejkompisar som jag helt socialt misshandlat senaste delen av livet, men efter juni ska jag väl försöka ändra på det och bli vuxen jag med...

Kram och så klart, Glad Påsk!

Arg och besviken

Ja, har nu knappat in alla mina 146 enkäter som jag lämnat ut. Men, tråkigt nog har jag under knappandets gång förstått att en mycket stor andel av idrottsungdomarna har bara skrivit siffror hur som helst, utan att ens fundera på vad som står i enkäten. Hur kan man då veta det, jo det blir ett väldigt tydligt mönster när man chansar i en enkät, och detta är väldigt tydligt i de enkäter jag tvingas ta bort.

Nu känns det typ som att jag borde byta uppsatsämne helt, eller i alla fall metodik. Kanske bege mig ut och göra 10 intervjuer istället och försöka mig på att hitta något intressant där... Men, jag vet inte. Så typiskt också att det är långledigt och att jag inte kan få tag i min professor...

Nä suck och stön, usch och fy. När man tycker att det är roligt att forska, så är det mindre roligt om de som är delaktiga i studien inte är seriösa. Jag förstår inte riktigt hur man med gott samvete bara kan göra så, då är det väl bättre att strunta i det?!

Aja, får bli ett träningspass på detta här, kanske reder alla kortslutningar ut sig under tiden...

RSS 2.0